Krachtige remediëring bij rekenen

Met Rekensprint help je zwakke rekenaars met effectieve rekenstrategieën. Je biedt deze leerlingen de broodnodige oefening op tempo, zodat ze zich het automatiseren helemaal eigen maken.

 

Met 4x per week 15 minuten oefenen, kun je kleine en grote rekenachterstanden wegwerken. Dagelijks werken aan een betere automatisatie legt een goede basis voor het complexere rekenen!

 

Je begeleidt leerlingen zowel op school als op afstand, zowel individueel als in een groep. De oefeningen zet je klaar vanuit :
- de Rekensprint oefenlijnen
- de rekenleerlijn-tussendoelen
- de Rekenmuur van Bareka met bouwstenen en rekendrempels

 

Wat is het rekenmuurtje van Bareka?

Leren rekenen kun je zien als een opeenstapeling van kennis en vaardigheden: de basisvaardigheden moeten eerst goed beheerst zijn voor nieuwe rekenkennis kan worden opgedaan. Om in de bovenste lagen te kunnen bouwen, moeten daarom eerst de steentjes uit de lagen eronder stevig liggen: geautomatiseerd zijn. Zo ontstaat inzicht in de rekenontwikkeling, bij (zorg)leerkrachten, maar ook bij leerlingen en hun ouders! 


In laag 1, 2 en 3 van Bareka’s Rekenmuurtje vind je donkergroene stenen: dat zijn de drempel- of speedstenen. Deze stenen vormen de basis voor het automatiseren van het rekenen, en vlot en snel beheersen is een voorwaarde voor het correct op kunnen lossen van sommen in de lagen erboven van het Rekenmuurtje 3.0. De Bareka Online Rekentoetsen geven per steentje inzicht op de power en speed.

 

Bareka is ontwikkeld door Bandstra Speciaal Rekenadvies. De Bareka-rekentoetsen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring bij de ondersteuning van leerlingen met rekenproblemen, en op de resultaten van een uitgebreid onderzoekstraject naar het bestaan en de werking van rekendrempels van de RUG Groningen.

Rekensprint

Coming Soon: Automatiseren van rekenbasisvaardigheden

Een team van specialisten ontwikkelde deze uitgebreide digitale remediërende rekenomgeving. Alle rekencontent van de papieren versie van Rekensprint* is erin opgenomen. Het programma is bij uitstek geschikt voor leerlingen die remediëring nodig hebben.

De resultaten vanuit Bareka, het programma dat rekenhiaten blootlegt, kunnen gekoppeld worden aan Rekensprint. Zo oefenen je leerlingen gericht en verkleinen ze hun rekenachterstanden.

    • Oefeningen klaarzetten vanuit oefenlijnen, tussendoelen of het Bareka rekenmuurtje
    • Ook mondeling oefenen is mogelijk dankzij de tekst-naar-spraak functie
    • Uniek: met meerdere leerlingen samen online oefenen
    • Kan apart ingezet worden of samen met de papieren versie van Rekensprint*

Rekensprint is bestelbaar vanaf 01/09/2024.

Meld je nu al aan om de Nederlandse versie van Rekensprint als pilootschool gratis én begeleid uit te proberen vanaf 01/09! Je krijgt 25% lanceringskorting* bij een pilot gevolgd in het 1ste trimester van schooljaar ‘24-’25. Meer info over de pilootwerking.  Meteen inschrijven doe je hier.
(* niet cumulatief)

* Rekensprint is een methode van Schoolsupport Uitgeverij die, net als Lexima, ook deel uitmaakt van de Allkind-groep.

Demo

Bekijk de korte demo en ontdek hoe Rekensprint werkt. In slechts 9 minuten krijg je een idee over de belangrijkste functionaliteiten. Ter duiding: Via de gratis & begeleide pilot vangen de Vlaamse trainers jouw vragen op n.a.v. het werken binnen de Nederlandse versie.

Hou me op de hoogte

Geef via de knop hierinder je interesse aan. Dan houden we je op de hoogte van de lancering en het Rekensprint nieuws.

Bekijk de webinar

Ontdek hoe Rekensprint het automatiseringsproces bevordert door onze gratis on-demand webinar te bekijken. In slechts 15-20 minuten kom je alles te weten over Rekensprint.