Schoolsupport België

Lexima België vertegenwoordigt Schoolsupport

 

In 2023 trad het Nederlandse bedrijf Schoolsupport Uitgeverij toe tot de Allkind-groep die zich, samen met Lexima en Sensotec, inzet om mensen onafhankelijk en met zelfvertrouwen deel te laten nemen aan de maatschappij.

 

Waar Lexima digitale oplossingen ontwikkelt en verdeelt om te ondersteunen bij moeilijkheden op het vlak van lezen, schrijven en rekenen, zet zusterbedrijf Schoolsupport breed in op het stimuleren van deze vaardigheden met overwegend papieren leermiddelen.

 

 

Schoolsupport was al actief in Vlaanderen en vooral bekend van de actuamedia KITS en KLAP. Sinds de lente van 2024 brengt het educatieve team van Lexima België het aanbod van Schoolsupport ook onder de aandacht van het Vlaamse onderwijs, therapeuten en ouders. De administratieve, logistieke en klantendienstopvolging verloopt ongewijzigd via de Nederlandse collega's.  Maak hieronder kennis met het aanbod van Schoolsupport of duik meteen in de catalogus.

 

Schoolsupport is ook de uitgeverij van zowel de papieren als digitale versie van Rekensprint en het digitale toetsplatform Bareka. De trainers van Lexima organiseren gratis en begeleide pilots voor beide vanaf 1/09 zodat Vlaamse scholen er goed mee aan de slag kunnen. Bij een Lexima pilot Rekensprint of Bareka in het 1ste trimester van schooljaar '24-'25 kun je op 25% lanceringskorting rekenen!

 

De KITS-krant en het KLAP-magazine helpen het leesniveau van je leerlingen, evenals hun tekstbegrip en kennis over de wereld vooruit. De uitgewerkte lessen in de klaspakketten besparen je heel wat tijd en organisatie.


Meer dan 1000 scholen gaven de afgelopen 30 jaar hun vertrouwen aan KITS en KLAP. Terwijl tijdschriften als Zonnestraal en Zonneland stoppen, nodigen wij je graag uit om volgend schooljaar voluit te kiezen voor KLAP in je 2de of zelfs 3de graad en KITS in je 3de graad. Wij zorgen dat ze tweewekelijks (KITS) of maandelijks (KLAP) op school toekomen. Jullie gaan er actief mee aan de slag zodat je leerlingen erin lezen, eruit leren en hun leesbegrip ontwikkelen!

 

 

Met een Klaspakket KITS en/of KLAP ervaar je de rijke leesmogelijkheden, de uitgewerkte lessen, de digitale extra’s en het archief met 1000 teksten. Je krijgt er ook de toegang tot de online Wereldbieb met 100den leesboeken, per graad, automatisch bij.

 

Bestel nu je gratis Klaspakket (26 stuks, ex. alle extra’s) en probeer het zelf uit. Maak je liever eerst kennis? Bestel dan je gratis Proefpakket KITS of KLAP met 5 exemplaren elk.

 

 

NT2, praat mee! is ontwikkeld om kinderen een start te laten maken in de Nederlandse taal. Uniek aan deze serie is de Voorlezer; een ‘sprekende’ pen die de woorden hardop voorleest. Met NT2, praat mee! werken je leerlingen toe naar ERK-niveau A1.

 

Met het leer-luisterboek van NT2, praat mee! en de auditieve ondersteuning d.m.v. de Voorlezer kunnen leerlingen zich vanaf het eerste moment al luisterend een basiswoordenschat eigen maken. 

 

NT2, speel mee! is een serie spellen voor de uitbreiding van de woordenschat en het lezen en spreken van zinnen. Bedoeld voor nieuwkomers en voor kinderen waar Nederlands thuis de tweede taal is.

 

 

 

 

Schoolsupport is niet alleen uitgeverij van Rekensprint (digitaal + papier) en Bareka (digitaal), maar ook van de LOGICO sets en heel wat toffe en leerrijke rekenspellen zoals Rekenvlot (oefent power en speed), Tafeltreffers (tafels), Toverstapels (+, - en tafels), Raak! Redactiesommen en Verhaalsommen anders (vraagstukken), Rekensprint Triangels (+, -, splitsen en tafels) en KlokkenToren (de kalender en de tijd), enz.

 

Ken jij LOGICO al? In het LOGICO spelbord passen verschillende oefenkaarten, die we als gewone of als themakaartensets aanbieden. Primo voor de allerjongsten (vanaf 4 j), Piccolo vanaf 7 en Maximo vanaf 9 jaar. Zelfcontrole staat centraal. Het aanbod is uitgebreid: taal, woordenschat, rekenen, logisch nadenken, Engels tot zelfs Kangoeroe voor de uitdagende rekenopdrachten. 

Ben je op zoek naar handelingsgerichte leermiddelen om woordenschat, tekstbegrip, het correct spellen enz. te stimuleren? Bovendien zijn heel wat van deze spellen zelfcontrolerend.

 

Maak kennis met Grammy (woordsoorten en zinsdelen), Doe De Hussel (met zinnen een verhaal maken), Spelfie (voorbereiden op dictee), Zinvuller (vervolledigen zinnen binnen context), Spelling Toren (spelling trainen), Voegwerk (ww. vervoeging) en Draaitaal 3.0. (woorden en tekstbegrip oefenen).

Schoolsupport is ook de uitgeverij achter 100den informatieve en leuke leesboeken en -series, geschreven door ervaren redacties die met sterke teksten en prachtige afbeeldingen kinderen en jongeren tot lezen enthousiasmeren.

 

Wist je trouwens dat moeizame lezers vaak informatieve boeken verkiezen boven fictie? De makkelijk lezen series bieden eenvoudiger teksten speciaal voor oudere lezers: Ben en Polo, Stoere Strijders, Honden als helden, ... De Samenlezen series bieden teksten op 2 leesniveau's: In de Roos duo, Kijk eens omhoog, Mijn Sport, ...