Bouw!-pilootscholen vertellen

Twee basischolen, Mariavreugde regio Gent en Sint-Theresia Anzegem, rondden hun Bouw! pilootproject succesvol af en delen graag hun ervaringen. Hieronder krijg je een inkijkje. Zelf interesse in een pilootproject? Klik hier door naar de info-pagina om je te informeren en/ of registereren.

Directie aan het woord

Directrice Ann Savat van vrije basisschool Mariavreugde in Wondelgem is helemaal overtuigd van de meerwaarde van Bouw!. Haar woorden: “Er zijn toch een aantal kinderen die stappen hebben gezet die wij met alleen puur menselijk niet hadden kunnen zetten.”

In 2022 doorliep Mariavreugde een pilootproject met Bouw! Na afloop interviewden we directrice Ann Savat. Zij gelooft er sterk in dat elk kind stappen kan zetten, maar had nooit verwacht dat een digitaal programma daar zo goed kon in ondersteunen. Afwachtend aangevat, maar erg blij verrast met het resultaat van het project, breekt ze een lans voor Bouw!. Bekijk hier haar volledige getuigenis.

Zorg aan het woord

Zorgcoördinator meester Wim en (zorg)juf Lieselot van VBS Mariavreugde vonden in Bouw! de ideale oplossing om gericht extra oefenkansen te bieden, want de “lees”spreidstand is wel erg groot. Meer dan zomaar “een beetje meer lezen” kozen ze voor een opbouwende en strategische aanpak met een Bouw! pilootproject. Beide zorgleerkrachten zijn enorm tevreden over het traject en de evolutie die het teweeg bracht bij de kinderen. Bekijk hier het interview met Wim en Lieselot.

Tutoren aan het woord

Ine, Lize, Flo en Jarne uit het 4de leerjaar VBS Mariavreugde begeleidden elk een kindje tijdens het oefenen met Bouw!. Zoco meester Wim gaf hen bewust de controle in handen en kan nu besluiten dat ze dit prima gedaan hebben. Zowel de kinderen als de tutoren zijn gegroeid. Een win-win dus!

Leerling aan het woord

“Werken in Bouw! is heel leuk!” aldus deze jonge leerling van basisschool Sint Theresia (Anzegem) die je aan de slag ziet met Bouw!. Twee van de 6 lestypen komen hier even kort in beeld. Bouw! is een uitgebreid programma, met ruim 500 lesjes en een doorlooptijd van gemiddeld 1,5 jaar.

Bij een goed gebruik is Bouw! bewezen effectief en reduceert het leesproblemen met ruim 60%. Wil jij op jouw school ook het aantal kinderen met leesproblemen halveren? Informeer je dan over onze pilootprojecten en/ of schrijf je in via deze link.