Nieuws: Allkind Group neemt Schoolsupport over

Leestijd 1 minuut

Categorie(ën):
[VL-L] Nieuws: Allkind Group neemt Schoolsupport over

Allkind Group heeft recent de Nederlandse bedrijven Schoolsupport Uitgeverij en Schoolsupport Labs overgenomen. Schoolsupport heeft naast een groot leesboekenaanbod een divers aanbod aan remediërende leermiddelen voor het taal- en rekenonderwijs. Door de overname versterkt Allkind haar aanbod voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte.

“Schoolsupport is net als Allkind-dochter Lexima gespecialiseerd in het ontwikkelen van aanvullende leermiddelen. Leerlingen in het basis- en secundaire onderwijs met een extra zorgbehoefte, zullen veel baat hebben bij deze bundeling van krachten”, aldus Falk Beerten, CEO van de Allkind Group.

Schoolsupport’s directeur en oprichter, Simon van der Sluijs, is tevreden met de overname: “Lexima en Schoolsupport vullen elkaar mooi aan. En Schoolsupport blijft zelfstandig binnen de groep functioneren.”

De onderdelen lezen en remediëren van Schoolsupport, die voor school- en bibliotheekklanten in belangrijke leer- en leesbehoeften voorzien, sluiten goed aan op het aanbod en de marktpropositie waarmee het zusterbedrijf Lexima in Nederland en België actief is. De twee bedrijven zullen richting klanten en partners elkaar versterken en samenwerken bij de ontwikkeling van leerkracht- en leerlingvriendelijke leermiddelen. Schoolsupport Labs blijft actief als gespecialiseerde technologiepartner voor educatieve organisaties op zoek naar online leer- en leesomgevingen 

Allkind is een groep Nederlandse en Belgische innovatieve bedrijven die zich inzetten voor het creëren van kansen voor mensen met een ondersteuningsbehoefte zodat ze volwaardig kunnen functioneren in onze maatschappij.