Leersteuncentra hybride event 5 oktober 2023 - lees de impressies
Donderdag 5 oktober 2023 organiseerde Lexima de eerste inspiratiedag voor ondersteuners: het hybride LSC-event. We konden op krap 100 ingeschrevenen rekenen, waarvan het grootste deel online deelnam. Een kleine 20 ondersteuners konden in D'Office (Gent) live in gesprek gaan met de gastsprekers, de Lexima-trainers en elkaar tijdens de vragenrondes en de aangename (en lekkere 😉) lunch- en koffiepauzes.

Voor Lexima België was dit een primeur. Wat wij eruit leerden? We zijn alvast nog geen volleerde event managers en zoeken bij herhaling in de toekomst naar optimalisatie voor de mensen die online volgen. Maar op 5/10 primeerde toch vooral de inhoud en dat was volop aanwezig. Hieronder een korte vlucht doorheen de dag:

LSC event Kirsten Schraeyen

Dr. Kirsten Schraeyen (Thomas More) vertrok in haar online presentatie vanuit de statement ‘Maak elke kleuter klaar voor een goede leesstart’ en bracht overtuigende argumenten om van preventie een evidentie te maken. Vanuit haar rol als docent en onderzoeker lichtte zij dit vanuit wetenschappelijk standpunt bevattelijk toe. Centraal in haar onderzoek is de invloed van meertaligheid op de mondelinge en schriftelijke taalontwikkeling van jonge kinderen. We hopen haar in de toekomst nog te mogen verwelkomen als gastspreker of auteur van verrijkende artikels hierover.


LSC event Lucas Hermans

Lucas Hermans (Eureka), logopedist, leerkracht wiskunde in Eureka onderwijs, begrijpt als geen ander kinderen en jongeren die kampen met een leerprobleem. Tijdens zijn lezing over 'Redelijke aanpassingen' daagde hij de deelnemers uit om van de hun bekende paden af te wijken en met 'een nieuwe bril' naar redelijke aanpassingen te kijken. Wil jij weten wat Lucas bedoelt met: 'Als je in het begin van het schooljaar er niet voor kiest om tijd te verliezen, win je later geen tijd.'? Pik dan zeker een lezing met hem mee wanneer de kans zich voordoet!


LSC event

Lexima trainers Stefanie en Elien, beiden 'gepokt en gemazeld' in het onderwijs, respectievelijk 10 jaar basisonderwijs in Brussel en Vlaanderen & 12 jaar secundair onderwijs en ondersteuner; reikten praktische handvatten aan vanuit hun persoonlijke klaservaring. In combinatie met de wetenschappelijke onderbouwing van de Lexima-programma's en een demo-moment werd dit als bijzonder leerrijk ervaren door de deelnemers. Ze konden hierbij op de nodige ondersteuning rekenen van relatiebeheerder Kim.


We konden op het einde van de dag mooie en opbouwende feedback noteren:

Interessante gastsprekers, geen verkoopdag, maar nuttige info

Leersteuncentra hybride event 10 oktober 2024 - inschrijven mogelijk

Voor Leersteuncentra

Leerlingen en schoolteams ondersteunen, dat zit in jouw DNA. Ben je op zoek naar (vormings)oplossingen om dat nog beter voor elkaar te krijgen? Hier kom je meer te weten over ons LSC Remediërend en Compenserend aanbod, een combinatie van licenties aan uiterst voordelige tarieven met kwaliteitsvolle vorming. 

De nadruk ligt vooral op professionalisering. De invulling van de nascholing wordt afgestemd op de specifieke vragen en behoeften van elk leersteuncentrum. De trainers die de vormingen verzorgen, stonden zelf in de praktijk als ondersteuner, leerkracht, logopedist,.. en kennen de uitdagingen die zich in het buitengewoon, basis- of secundair onderwijs presenteren. De mix van hun rijke praktijkervaring en hun gedetailleerde kennis van de educatieve programma’s maakt deze vormingen erg waardevol.

 

Met het gratis Leersteuncentra event wensen we leerondersteuners te inspireren en bij te scholen.

Een remediërend pakket
Ontdek het remediërend pakket
De steunpilaar tijdens het compenseren
Ontdek het compenserend pakket