Bezoek ons op Sett-Vlaanderen 2024

en keer huiswaarts met nieuwe, bruikbare inzichten

Ben je directeur, (zorg)leraarkracht, ICT-coördinator of pedagogisch begeleider? Dit is waarom je een dagje Sett moet inplannen op 28 of 29 februari: De Sett-beurs combineert het gemak van een beursvloer met de nieuwste onderwijstechnologieën met een sterk conferentieprogramma. Naast grote keynotes kunnen de meer specifieke sessies gericht op basis of secundair onderwijs zeker boeien.

 

Lexima ontvangt onderwijsprofessionals graag op stand 1236 waar we elke beursdag 6 sessies organiseren. Zo komen de 4 Lexima-pijlers 'preventie, remediëren, compenseren en leesbevordering' op beide beursdagen aan de beurt. De Lexima-trainers tonen hoe de methode-onafhankelijke digitale leermiddelen helpen om tot beter lezen, rekenen en schrijven te komen. Ze linken dit aan de praktijk, bewezen effectiviteit en onderzoek.

 

Praktische info:

Datum: woensdag 28/02/2024 & donderdag 29/02/2024
Vrije toegang met onze uitnodigingslink: 8u30 – 17u
Plaats: Nekkerhal Mechelen (adres:Plattebeekstraat 1 - 2800 Mechelen ), zie extra info onderaan deze pagina
Sett-Programma: Programma lezingen (betalend) & Programma workshops (betalend)
Alle info: www.sett-vlaanderen.be

Pik één van de Lexima-sessies mee:

Alle sessies zijn gericht op het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs. De sessie van 14u over Alinea en Kurzweil zijn ook gericht op het secundair en hoger onderwijs. Onderwijsprofessionals die in de eerste graad van het secundair lesgeven in talen kunnen ook aansluiten op de sessies van 10u (BLOON) en 15u (Boekies). Kom gewoon langs op de stand, inschrijven is niet nodig!

Voormiddag-sessies:
 • 9u - Wat na Koala? Preventieve aanpak van leesproblemen met Bouw!
  We nemen je mee in het belang van een preventieve aanpak van leesproblemen op basis van huidige cijfers & onderzoek. Met het adaptieve & tutor-ondersteunende programma Bouw!, bewezen effectief, zet je vanaf midden 3de kleuter in op voorbereidend & technisch lezen voor kleuters met risicosignalen op het ontwikkelen van latere leesproblemen.

 • 10u - Spelling automatiseren met het visueel dictee van BLOON
  Spellen is een complexe, aan te leren vaardigheid. BLOON werkt volgens het principe van het visueel dictee, bewezen effectief, om spelling te automatiseren, gedurende de volledige basisschool. We tonen je hoe je in een handomdraai verschillende type lijsten als leerkracht klaarzet voor de leerling, alsook de expliciete instructie & directe feedback waar de leerling mee aan de slag gaat. Ook het game-element, als motivator, ontbreekt niet voor de leerling.

 • 11u - Automatiseren van rekenvaardigheden met Rekenheld
  Rekenheld? Dat is automatiseren van getalbegrippen en bewerkingen (+,-,x en : ) tot 1000, vertrekkende vanuit het niveau van de leerling om in kleine stapjes verder in het rekenproces te geraken. We stellen je ons eerste rekenprogramma voor met integratie van een motiverende opdracht “Help je Rekenheld zijn ontvoerde vriendjes terug te vinden?”.Namiddag-sessies:
 • 13u - Vastgelopen en beginnende lezertjes vooruithelpen met Lezergame
  Met Lezergame tonen we jou een educatieve game om vastgelopen, beginnende lezertjes te motiveren & de nodige remediëring voor hen te voorzien. Extra inzetten op het technische lezen & extra oefenkansen voorzien voordat nog grotere achterstand optreedt. We demonstreren hoe ze zelfstandig aan de slag gaan met actieve/passieve leesspelletjes in een motiverende spelomgeving & geven ook een inkijk in de recent ontwikkelde Lezergame Dashboards voor de leerkracht.

 • 14u - Beter lezen, spellen en studeren met Alinea Suite en Kurzweil Suite
  Bij hardnekkige leerproblemen zoals dyslexie helpen Alinea Suite & Kurzweil Suite jouw leerlingen te presteren op hun eigen cognitieve niveau. Leesondersteuning op maat, een krachtige woordspeller, geïntegreerde woordenboeken, studietools,… : we nemen je tijdens deze demo mee in de kracht van onze software! Ook eXamode, de tool om veilig te examineren binnen Alinea/Kurzweil Cloud komt kort aan bod, alsook een kijk op de bredere inzetbaarheid van deze programma’s.

 • 15u - Het ABC van Boekies, werken aan leesbevordering!
  Ons leesbevorderingsplatform Boekies voldoet aan de behoeften samengevat in het ABC-model van de zelfdeterminatietheorie (Autonomie, Verbondenheid & Competentie), wat we je graag illustreren. Inzetbaar in de brede basiszorg van de basisschool, een actueel boekenaanbod, voorbereiden van themalijsten, inzichten krijgen in het leesgedrag van de leerling,… je krijgt de diverse facetten van onze online bibliotheek te zien tijdens deze sessie.Makkelijk tot in Mechelen geraken
Auto:
Komende uit de richting van Brussel en uit de richting van Antwerpen op de E19:
Neem de afrit Mechelen-Zuid. Rijd rechtdoor op de rotonde naar de Brusselsesteenweg, richting Mechelen-centrum. Via de Tangent rijd je ongeveer 4km rechtdoor. Ter hoogte van het Douaneplein sla je rechtsaf naar de N15. Rijd de Nekkerhal voorbij en sla erna meteen linksaf. Houd links aan voor de parking.
Opgelet: Neem in geen geval afrit Mechelen-Noord, anders dient u de hele Mechelse ring/vesten rond te rijden.
GPS-Coördinaten Plattebeekstraat - BE-2800 Mechelen

Trein:
Je komt via station Mechelen? Neem dan bus 2 en stap af aan de halte Bleekstraat. Van daaruit is het nog 1 km (15 min) wandelen tot aan de Nekkerhal. U kan ook bus 1 nemen en afstappen aan de halte Weidestraat. Van daar is het ook nog een kilometer wandelen tot aan de Nekkerhal.

Je komt via station Mechelen Nekkerspoel? Dan ligt Nekkerhal op een kleine 15 minuten wandelafstand.